Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@12:29:48 GMT

چرا تلویزیون بازی تیم ملی زنان را پخش نکرد؟

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۴۹۶۰

چرا تلویزیون بازی تیم ملی زنان را پخش نکرد؟

روز شنبه تیم ملی فوتبال زنان ایران با برتری مقابل اردن به جام ملت‌های آسیا راه یافت و یک موفقیت تاریخی کسب کرد. خیلی از مردم و طرفداران فوتبال تنها موفق شدند بخش‌هایی از این بازی و ضربات پنالتی انتهای مسابقه را در کانال‌های اطلاع‌رسانی، سایت‌های مربوط به خبرگزاری‌ها و پیج‌های خبری مشاهده کنند. سوالی که این افراد بعد از دیدن تصاویر و درک اهمیت موفقیت دختران ایران از خود پرسیدند این بود: چرا تلویزیون بازی به این مهمی را پخش نکرد؟

شاید در نگاه اول به نظر برسد پخش نشدن بازی فوتبال یک تیم خارجی مقابل فوتبالیست‌های ایرانی یک سیاست مشخص از سوی صداوسیماست و به دلایل واضحی خط قرمز محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنا که حجاب نداشتن تیم خارجی مانع از پخش مسابقه می‌شود. با این حال نگاهی به وضعیت صداوسیما در قبال ورزش زنان نشان می‌دهد این سیاست چندان هم مشخص نیست و نمی‌توان دلایل محکمی برای آن اقامه کرد.

اولین مساله‌ای که باید به آن توجه کرد پوشش کامل بازیکنان ایرانی است؛ پوششی مصوب که تاییدیه نهادهای بالادستی را دارد. تیم‌های حریف هم لباس ورزشی کامل شامل تی‌شرت آستین‌دار، شورت ورزشی تا زانو و جوراب از زانو به پایین را به تن می‌کنند. یعنی تنها قسمت قابل مشاهده بدن بازیکنان زن تیم حریف بخش بسیار کوچکی از زانوی آنهاست که در تصاویر تلویزیونی اصلا دیده نمی‌شود. در حالی که در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های خارجی که اکثرا اکشن و پربرخورد هستند سخت‌گیری به مراتب کمتر است. از آن مهم‌تر اینکه اگر فرض کنیم مشکل همان بخش قابل مشاهده بدن بازیکنان تیم حریف است این سوال پیش می‌آید که چرا صداوسیما بازی‌های داخلی لیگ فوتبال و فوتسال زنان را پخش نمی‌کند؟ جایی که هر دو تیم با پوشش کامل در زمین مسابقه حاضر می‌شوند. 

شاید گفته شود به خاطر فعالیت بدنی بازیکنان است که این مسابقات پخش نمی‌شود. یعنی دویدن، تکل زدن، به هوا پریدن و این‌جور اکت‌ها باعث شده تلویزیون سراغ پخش بازی‌های فوتبال زنان نرود. اما در این صورت باید پرسید چطور مسابقات کاراته، تکواندو، چند ثانیه دویدن نماینده ایران در المپیک، پرتاب وزنه و نیزه و دیسک و این‌جور چیزها پخش می‌شود؟ اکت‌های ورزشکاران زن در رشته‌های دیگر چه فرقی با فوتبال دارد؟ سوال دیگری که می‌توان مطرح کرد این است که چرا خبرگزاری‌های رسمی می‌توانند بخش‌هایی از بازی را پخش کنند؟ چرا برخی فدراسیون‌ها می‌توانند مسابقات تیمی پربرخورد نظیر بسکتبال را از کانال آپارات به صورت زنده نمایش دهند؟ آیا حرمت و ممنوعیت صرفا متوجه صداوسیماست؟ 

یکی دیگر از تناقض‌ها مربوط به زمان است. قبل از تعطیلی برنامه ۹۰ چندین‌بار پیش آمد که تصاویری از گلزنی‌های بازیکنان فوتبال و فوتسال زنان در مسابقات بین‌المللی از تلویزیون پخش شد و کسی مخالفتی نکرد. این یعنی از نظر صداوسیما پخش یک دقیقه با ۹۰ دقیقه تفاوت دارد. سوالی که پیش می‌آید این است که آیا صداوسیما در این زمینه از باور «یک نظر حلال است» پیروی می‌کند؟ 

منظور از اشاره به مثال‌های بالا این نیست که از فردا خبرگزاری‌ها بابت پخش بخشی از مسابقه تیم ملی زنان ایران مواخذه شوند یا صداوسیما جلوی همان یک دقیقه‌ای که قبلا پخش می‌کرد را بگیرد. بحث سر تناقض‌های رفتاری است. بحث سر این است که به نظر می‌رسد در این میان بیشتر اعمال نظرهای شخصی دخیل است تا یک دستورالعمل مشخص. مطمئنا اگر برخی تنگ‌نظری‌ها و ترس‌ها کنار گذاشته شود مسابقات فوتبال زنان کشورمان برای عموم مردم از رسانه ملی قابل پخش است. چیزی که سال‌هاست قولش داده می‌شود اما به مرحله عمل نمی‌رسد. بر کسی پوشیده نیست که پوشش تلویزیونی یک رویداد ورزشی چقدر می‌تواند حمایت‌کننده باشد و تا چه میزان می‌تواند به رشد و توسعه آن ورزش کمک کند. به عنوان مثال کافی است صداوسیما تصمیم بگیرد از سال بعد برخی مسابقات لیگ فوتبال زنان ایران را پخش کند. همین به تنهایی گردش مالی لیگ و دستمزد بازیکنان را تا چند برابر افزایش می‌دهد. حمایت از این بهتر؟ 

روز یکشنبه براساس نظرسنجی ایسپا مشخص شد طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ حداقل ۱۵درصد مخاطبین صداوسیما در زمینه پیگیری اخبار کاسته شده و این افراد فضای مجازی را مرجع خبری خود قرار دادند. نظرسنجی‌های مستقل دیگری هم نشان داده مخاطبان صداوسیما روز به روز در حال ریزش است. در چنین شرایطی صداوسیما با امتناع از پخش برخی رویدادهای مهم نظیر مسابقه حساس تیم ملی فوتبال زنان با دست‌های خود مخاطبانش را برای پیگری اخبار به سوی فضای مجازی یا شبکه‌های فارسی‌زبان خارجی سوق می‌دهد. کاش رییس جدید صداوسیما که به زودی رونمایی می‌شود این مسائل را درنظر بگیرد. 

منبع: فرارو

کلیدواژه: تیم ملی فوتبال زنان ایران ایران صداوسیما تلویزیون فوتبال زنان تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۴۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام رای انضباطی دیدار پرسپولیس و سپاهان/ بازی رفت و برگشت فقط با حضور زنان!

آفتاب‌‌نیوز :

متن رای کمیته انضباطی به شرح زیر است: در خصوص گزارش‌های ابرازی علیه باشگاه‌های پرسپولیس تهران و سپاهان اصفهان در رابطه با تخلفات صورت گرفته در بازی دو تیم در روز ۱۲ اردیبهشت ماه از سری مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور در ورزشگاه آزادی تهران باتوجه به مجموع اوراق و محتویات پرونده و با عنایت به گزارش مقامات رسمی مسابقه و ناظر انضباطی، پاسخ استعلام بعمل آمده از حراست فدراسیون فوتبال، اظهارات نمایندگان هر دو باشگاه در جلسه کمیته انضباطی مورخ ۱۷ اردیبهشت ماه، تخلفات انتسابی به هر دو باشگاه محرز و مسلم تشخیص و بر همین اساس مستند به مواد ۸۶ و ۱۱۳ مقررات انضباطی باشگاه پرسپولیس در رابطه با استفاده از مواد آتش زا، لیزر، مواد محترقه و الفاظ توهین آمیز از سوی تماشاگران منتسب نسبت به بازیکنان تیم مقابل و باشگاه سپاهان در رابطه با استفاده از لیزر، مواد محترقه، الفاظ توهین آمیز از سوی تماشاگران منتسب نسبت به داور مسابقه و نیز مسئولیت تضامنی در قبال رفتار هوادار این تیم به نام نصر اله گرگزن هر یک از دو باشگاه به پرداخت مبلغ ۲میلیارد ریال جریمه نقدی و برگزاری مسابقات رفت و برگشت دو تیم در فصل آتی لیگ برتر با حضور صرفاً بانوان بعنوان تماشاگر در ورزشگاه‌های خانگی و نیز الزام به عذرخواهی در رسانه رسمی باشگاهی خود از جامعه هواداری فوتبال با لحاظ ماده ۸۹ مقررات انضباطی حداکثر ظرف مهلت یک هفته از تاریخ قطعیت دادنامه محکوم می‌شوند.

همچنین با توجه به احراز تقصیر نسبت به برخی از مشوقین منتسب به دو باشگاه در عدم جلوگیری از بروز بدرفتاری توسط تماشاگران در سکو‌های ورزشگاه آزادی قبل و حین مسابقه و انطباق ترک فعل صورت گرفته در قبال نقض مقررات و سوء رفتار صورت گرفته مستند به مواد ۸۵ و ۱۱۷ مقررات انضباطی آقایان جعفر شهبازی، مصطفی کباری، صادق طاولی، امیر فریدونی، مجتبی علیمردانی، داود معصوم دوست، باقر جلیل پور، محسن کاظمی، میلاد خانه ساز طوسی و محمد علی طهرانی، ابراهیم بابایی، مهدی مهدی خانی و امید فروتن از حضور در کلیه ورزشگاه‌های برگزاری مسابقات فوتبال لیگ برتر کشور به مدت یک ماه محروم می‌شوند.

رأی صادره از حیث محرومیت قابل اجرا بوده و تماماً ظرف مهلت هفت روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی نزد کمیته استیناف می‌باشد.

ضمناً پرونده در خصوص رسیدگی به تخلف رییس کانون هواداران باشگاه سپاهان نیز مفتوح خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۹‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • اعلام رای انضباطی دیدار پرسپولیس و سپاهان/ بازی رفت و برگشت فقط با حضور زنان!
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • تیم ملی فوتبال زنان به مصاف بلاروس می رود
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۸‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۷‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ | واکنش تهیه کننده نون خ | او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است و برای ...